Csonthártya (perioszteális) masszázs - Tavasz Egészségcentrum
751
post-template-default,single,single-post,postid-751,single-format-standard,bridge-core-2.6.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,transparent_content,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Csonthártya (perioszteális) masszázs

A kezelés a csonthártyára van hatással, a csontok kerülnek masszírozásra, így serkentve, regenerálva azok működését, javítva az egyes anyagcsere folyamatokat. Elősegíti a csonttörés-sérülés utáni gyorsabb regenerálódást.

A belső szervek működésének zavara a törzsön látható típusos, látható helyeken megjelenik. Ezek az ún. Head zónák. Ezeken a területeken a bőr elszíneződik, a bőr alatti kötőszövet duzzadtabb, feszesebb, kézzel tapintva nehezebben mozdíthatóbb, nehezen eltolható a mellette lévő egészséges területhez képest. Ha a belső szervek működési zavara kivetül a törzs bizonyos részeire, úgy a törzs bizonyos részeit kezelve reflexes úton tudjuk ezen szervek működés zavarát befolyásolni. Például alsóvégtagon, lábszáron jelentkező érszűkület esetén, a keresztcsont területén, és a comb területén alkalmazott ingerfogások egyértelműen a láb, lábszár átmelegedését, kipirulását, tehát bizonyíthatóan a keringésének javulását okozza. Akkor is bizonyított jótékony hatása, ha a tüdőben lévő hörgők görcsös állapotban vannak, és ez nehezíti a beteg légzését. A keresztcsont és a törzs bizonyos részein alkalmazva láthatóvá válik a légzés mélyülése.

Ezt a masszázst nem lehet elvégezni térdkalácson, kulcscsonton, csigolyákon.

Mindig a sérüléssel ellentétes oldalt stimuláljuk. A csonthártyában lévő idegek miatt ez a fajta kezelés kellemetlen, gyakran fájdalmas.

Időtartama 25 perc.